Historisk arkiv

United Airlines får konsesjon, skal samarbeide med SAS og Lufthansa

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Samferdselsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Samferdselsdepartementet


22. mars 1996

Flyrute mellom Norge og USA:

UNITED AIRLINES FÅR KONSESJON, SKAL SAMARBEIDE MED SAS OG LUFTHANSA

Det amerikanske flyselskapet United Airlines Inc. har i statsråd i dag fått konsesjon til å drive flyruter mellom Norge og USA, i samarbeid med SAS og Lufthansa. Konsesjonen gjelder for fem år, regnet fra 1. april i år.

Samarbeidet med SAS omfatter en rute via Amsterdam og en rute via London. SAS skal fly den europeiske delen av disse to rutene, mens United Airlines skal fly mellom USA og Europa. Selv om United Airlines ikke trafikkerer ruten med egne fly fram til Oslo, vil selskapet likevel selge egne billetter påført egne rutenummer til og fra Oslo.

United Airlines har samtidig også fått konsesjonen for et tilsvarende samarbeid med det tyske flyselskapet Lufthansa, for drift av ruten Oslo - Frankfurt - USA. Denne konsesjonen, som også gjelder for fem år, er en omgjøring og forlengelse av en konsesjon som United Airlines fikk i april i fjor. Selskapet fikk da konsesjon for trafikk Oslo - Frankfurt - USA for en periode på ett år, med agang for Samferdselsdepartementet til å forlenge konsesjonen med ett år om gangen fram til 1. mai 2000.


Informasjonssjef Ivar Torvik. Tlf. 22 24 81 08 (privat 22 60 21 42)


Lagt inn 25 mars 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen