Historisk arkiv

Helseminister Werner Christie går imot utdeling av sprøyter til narkomane i fengslene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Sosial- og helsedepartementet

Nr. 83
13.09.95

Helseminister Werner Christie går imot utdeling av sprøyter til narkomane i fengslene

Det er ikke aktuelt å gå inn for utdeling av sprøyter til narkomane i norske fengsler, sier helseminister Werner Christie i en kommentar til oppslaget i dagens VG om utkastet til ny handlingsplan mot HIV/AIDS-epidemien.

Det er en avveining av ulike hensyn som ligger bak helseministerens standpunkt: På den ene siden hensynet til å forebygge hiv-smitte, på den annen side hensynet til å forebygge kriminell atferd.

Når målet er å få misbrukere i fengsel til å slutte med misbruket, kan vi ikke samtidig stilltiende godta det ved å dele ut sprøyter som skal brukes til narkotikamisbruk som er forbudt, sier helseministeren.

En styringsgruppe med eksperter fra Folkehelsa, Helsetilsynet og Sosial- og helsedepartementet arbeider med handlingsplanen. Utkastet som VG baserer saken sin på, er et diskusjonsnotat for utvalget. Den ferdige planen skal legges fram for helseministeren innen utgangen av året.

Styringsgruppa går gjennom arbeidet som er gjort til nå for å bekjempe HIV/AIDS epidemien, og vurderer en rekke ulike forslag til tiltak i årene som kommer.


Kontakt SHD:
Avd. dir. Ketil Bentzen 22 34 85 02
Avd. dir. Hans Ånstad 22 34 87 02
Lagt inn 14 september 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen