Historisk arkiv

Omorganiseringen av A/S Vinmonopolet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet


Nr. 73
8.8.95

Omorganiseringen av A/S Vinmonopolet

Arbeidet med å iverksette Stortingets beslutning av 13. juni 1995 om omorganiseringen av A/S Vinmonopolet fra 1. januar 1996 er i gang. Beslutningen bygger på at A/S Vinmonopolets enerett til detaljsalg av sterkøl, vin og brennevin til forbruker (detaljmonopolet) opprettholdes som i dag. Denne virksomheten videreføres under det etablerte navn og organiseres etter vinmonopolloven.

De øvrige funksjoner som i dag ivaretas av A/S Vinmonopolet vil bli organisert i et konsern med et holdingselskap og to datterselskaper som omfatter hhv produksjon/tapping og distribusjon.

Administrerende direktør og styreleder for holdingselskapet.

Regjeringen har besluttet at Kjell Frøyslid, som i dag er administrerende direktør for A/S Vinmonopolet, tiltrer stillingen som administrerende direktør for det nye holdingselskapet fra 1. januar 1996. Samtidig har regjeringen besluttet å engasjere administrerende direktør i UNITOR A/S, Karsten Houm, som leder av et interimstyre for selskapet med sikte på at han også fortsetter som styreformann når selskapet er stiftet. Karsten Houm har bred erfaring fra nåværende og tidligere styreverv i inn- og utland.

A/S Vinmonopolets styre har i samråd med Sosial- og helsedepartementet besluttet at Kjell Frøyslid fra 1. september og frem til årsskiftet skal ha ansvaret for etablering av de nye selskapene. Som en følge av dette er det videre besluttet at økonomi- og finansdirektør Jan Batalden skal fungere som administrerende direktør i A/S Vinmonopolet i samme periode.

Administrerende direktør i A/S Vinmonopolet fra 1. januar 1996

Som en følge av at administrerende direktør Kjell Frøyslid fra 1. januar neste år fortsetter i det fradelte holdingselskapet, blir stillingen som administrerende direktør for A/S Vinmonopolet ledig fra samme tidspunkt. Stillingen vil bli utlyst om kort tid.
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Knut Brofoss, telefon 22 34 85 00
Lagt inn 8 august 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen