Historisk arkiv

Sosialministeren åpner hjelpemiddelsentralen i Østfold

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Sosial- og helsedepartementet

Nr. 75
14.8.95



Sosialministeren åpner hjelpemiddelsentralen i Østfold

- Alle landets hjelpemiddelsentraler er nå på plass

Sosialminister Hill-Marta Solberg åpner trygdeetatens hjelpemiddelsentral i Greåker i Østfold 15. august.

Pressen er velkommen til åpningen:

Sted: Gamle Tindlundvei 3, 1718 Greåker
Tid: Kl. 10.45 - 12.00.

- Med åpningen av hjelpemiddelsentralen i Østfold er Regjeringens mål om at alle fylkeskommuner skal ha en sentral oppfylt. Vi har fått et landsomfattende formidlingssystem for tekniske hjelpemidler for funksjonshemmede som Norge kan være stolt av, sier sosialminister Hill-Marta Solberg.

Den første hjelpemiddelsentralen ble etablert i Telemark i 1979 som et prøveprosjekt. Fra midten av 80-tallet vokste hjelpemiddelsentralene fram som et fylkeskommunalt tilbud, stimulert med statlige midler. Fra 1994 ble ansvaret for hjelpemiddelsentralene lagt til trygdeetaten. Dette for å få et likeverdig tilbud, opprettholde de funksjonshemmedes rettigheter til hjelpemidler og sikre en effektiv ressursutnyttelse.

Ved opprettelsen av de tre siste sentralene i 1995 i Nord-Trøndelag, Oslo og nå i Østfold har trygdeetaten avsluttet et utviklingsprosjekt som startet for over 15 år siden. Alle funksjonshemmede skal nå ha lik tilgjengelighet til hjelpemidler uansett bosted.

Hjelpemiddelsentralen skal bidra til at alle funksjonshemmede - uansett hvilken funskjonshemming de har, får løst sine praktiske problemer i hjem, skole, arbeid og fritid ved hjelp av hjelpemidler og tekniske og ergonomiske tiltak. Hjelpemiddelsentralen skal være et ressurs- og kompetansesenter i fylket for offentlige instanser og andre med ansvar for denne type tiltak for funksjonshemmede.


Kontaktpersoner:

Sosial- og helsedepartementet: Avdelingsdirektør Elfriede Børsum, telefon 22 34 86 04Hjelpemiddelsentralen: Administrasjonssjef Britt Tunby, telefon 69 13 88 00
Lagt inn 14 august 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen