Historisk arkiv

Ikke eksport til land med snus-forbud

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Sosial- og helsedepartementet

Nr.
21.06.96

Ikke eksport til land med snus-forbud

Regjeringen la fredag fram forslag til endringer i tobakkskadeloven, (Ot.prop. 67).

Lovforslaget som i hovedsak er en tilpasning til EØS-avtalen, inneholder følgende hovedpunkter:

Det foreslås å innføre et eksportforbud mot snus til land som er medlem av det Europeiske Økonomiske Samarbeidsområde, og som har utferdiget forbud mot omsetning av snus. Dette er en forpliktelse Norge har i henhold til EØS-avtalen.

Det foreslås å innta hjemmel for å gi bestemmelser om aldersgrensen for innførsel av tobakksvarer i tobakkskadeloven. Idag går aldersgrensen på 18 år for innførsel av en toll- og avgiftsfri kvote tobakksvarer fram av regelverket til Finans- og tolldepartementet (reisegodsforskriften).

Det foreslås å innta uttømmende bestemmelser om hvilke myndigheter som skal føre tilsyn med tobakksskadeloven. Utover det tilsynsansvar kommunestyret og Arbeidstilsynet har idag, foreslås det tatt inn i loven hvilke myndigheter som skal føre tilsyn med skip, fartøyer og innretninger i petroleumsvirksomhet og tilsyn på Svalbard. Dette er i hovedsak en videreføring av tilsynsbestemmelser som tidligere var inntatt i forskrift. Nytt er det imidlertid at Forsvarets overkommando nå skal føre tilsyn med forsvarets egne fartøyer.


Kontaktpersoner:

Førstekonsulent Hege Johansen tlf 22 24 86 98
Underdirektør Lisbeth Hårstad tlf 22 24 87 10


Lagt inn 24 juni 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen