Historisk arkiv

Metadonbehandling av stoffmisbrukere utvides

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet


P R E S S E M E L D I N G

Sosial- og helsedepartementet

Nr.58

21.08.1996

METADONBEHANDLING AV STOFFMISBRUKERE UTVIDES

Sosial- og helsedepartementet går inn for at tilbudet om metadon som ledd i behandlingen av tungt belastede stoffmisbrukere utvides og etableres som et nasjonalt tilbud.

På anmodning fra departementet gjennomfører Oslo kommune et 3-årig forsøksprosjekt med metadonforskrivning til 50 hardt belastede sprøytemisbrukere. Forsøksperioden avsluttes i august 1997.

- Resultatene så langt i forsøksperioden er overveiende gode, sier sosialminister Hill-Marta Solberg. De fleste har fått bedret livskvaliteten, og en del klarer seg meget godt. Departementet vil derfor foreslå for Stortinget at tilbudet utvides og etableres som et nasjonalt tilbud på permanent basis. Forslaget vil bli lagt fram i stortingsmeldingen om narkotikapolitikken innen utgangen av året.

En foreløpig vurdering tilsier at det på landsbasis vil være 2-300 misbrukere som kan være aktuelle for denne behandlingsformen. Det vurderes å etablere et nasjonalt senter i Oslo med landsdekkende ansvar. I tillegg vil det bli etablert regionale tilbud. Organisering av tilbudet i andre regioner vil bli drøftet med de aktuelle fylkeskommunene.

Kontaktperson:

Avdelingsdirektør Ketil Bentzen, telefon 22 24 85 02


Lagt i 21 aug 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen