Historisk arkiv

Ny konferanse om næringsutvikling i helsesektoren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Sosial- og helsedepartementet

Nr. 26
15.04.96

Ny konferanse om næringsutvikling i helsesektoren

Varer og tjenester til Helsesektoren: - marked på 10 milliarder kroner

Helsesektoren kjøper hvert år varer for mer enn 10 milliarder kroner. Markedet er i vekst, og importandelen er høy. Det er derfor store muligheter for å utvikle en bredere helseindustri i Norge. Ved siden av at selve markedet bør være interessant for næringslivet, kan det stimulere norske bedrifter til å utvikle produkter som kan konkurrerer internasjonalt.

Som et ledd i å stimulere til næringsurvikling i helsesektoren arrangerer Sosial - og helsedepartementet (SHD) og Næringsdepartementet (NOE) en serie konferanser med Næringsutvikling i Helsesektoren som tema. Den første konferansen "Utvikling av bedre produkter og tjenester for sykehus" arrangeres 17-18 april. SHD og NOE har i flere år samarbeidet for å stimulere næringslivet til å benytte helsevesenets behov som grunnlag for økt verdiskapning i Norge. Konferansen er en del av et større konferanseprogram om næringsutvikling i helsesektoren, og arrangeres i samarbeid med Norsk Nettverk for Helseteknologi (NNHT).

Utbyggingsprosjektene Nytt Rikshospital og Regionssykehuset i Trondheim vil danne utgangspunkt for diskusjonen på konferansen. I forbindelse med utbygging av RIT 2000 i Trondheim er det identifisert mer enn 30 konkrete prosjektmuligheter. Bedriftene vil møte krevende kunder fra helsesektoren med felles interesser for forbedringer. Konferansens 50 deltagere fra helsevesenet og 50 deltagere fra norske bedrifter skal blant annet fokusere på arkitektur, teknisk drift, innredning og inventar, medisinsk utstyr og pleieutstyr.

I tillegg til konferansene, samarbeider departementene på flere andre områder for løpende å stimulere til næringsutvikling i helsesektoren. Deparementene bidrar bla. økonomisk i et eget Program for innovasjon i Helsesektoren som drives av SINTEF Unimed. Både SND og Norsk Forskningsråd satser spesielt på helsesektoren.

Kontaktpersoner:
Rådgiver Kari Ringstad, Sosial- og helsedepartementet, telefon 22 24 87 11
Rådgiver Bjørg Veisten, Nærings- og energidepartementet, telefon 22 24 66 25
Programsjef Sigmund Kvernes, Sintef Unimed, telefon 73 59 70 62
Konsulent Terje Hoel, NNHT, telefon 61 17 61 61


Lagt inn 16 april 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen