Historisk arkiv

Regjeringen øker innsatsen for å styrke voldsofrenes stilling i samfunnet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Sosial- og helsedepartementet

Nr. 16
13.2.96

Regjeringen øker innsatsen for å styrke voldsofrenes stilling i samfunnet

- Vi kan ikke akseptere et samfunn hvor mange mennesker blir utrygge og redde for å ferdes ute - og dermed hemmes i sin alminnelige livsutfoldelse. Regjeringen har derfor gjort kampen mot vold til et av sine viktigste innsatsområder, sa sosialminister Hill-Marta Solberg da hun åpnet Kompetansesenteret for voldsofferarbeid ved Høgskolen i Oslo i dag.

Kompetansesenteret inngår i Regjeringens Handlingsplan "Trygghet og Nærhet i hverdagen", og er et av flere tiltak for å nå målsettingen om et tryggere, varmere og mer rettferdig samfunn.

Hva er Kompetansesenteret ?

Kompetansesenteret for voldsofferarbeid skal bidra til å bedre forholdene for voldsofre og å øke forståelsen omkring voldsproblemer i samfunnet. Dette skal ivaretas gjennom å etablere et nettverk for kontakt mellom relevante forskningsmiljøer, utdanningsmiljøer og offentlige og private tjenesteytere som er engasjert eller som bør være engasjert i vold og voldsofferproblematikk.

En viktig oppgave for Kompetansesenteret vil være å rette søkelyset mot den "skjulte volden" - den vold som i særlig grad rammer kvinner, barn og eldre.

For å øke kompetansen om psykologiske og sosiale følger av voldsutøvelse, skal Kompetansesenteret bidra til å formidle kunnskap om vold som fenomen til instanser og yrkesgrupper som skal hjelpe voldsofre.

Senteret er et fireårig forsøksprosjekt. Tre departement står bak tiltaket: Sosial- og helsedepartementet, Barne- og familiedepartementet og Justisdepartementet. For 1996 er det bevilget 2,25 mill. kroner til senteret. Departementene er representert i styringsgruppen for senteret.


Kontakt:
Prosjektleder ved senteret: Ole K. Hjemdal, tlf. 22 45 27 20.

Sosial- og helsedep: Rådgiver Kari Ringstad, tlf. 22 24 87 11


Lagt inn 13 februar 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen