Historisk arkiv

Statsminister Gro Harlem Brundtland

Tale ved mottakelse for Arthur Svensson

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Statsministerens kontor

Oslo, 1. juni 1995


Statsminister Gro Harlem Brundtland

Tale ved mottakelse for Arthur Svensson i anledning hans 65 års dag

Folkets Hus, Oslo, 1. juni 1995

Arthur,

Som jeg forbinder med kraft, humør og pågangsmot - med samarbeid og strid. Det har aldri vært kjedelig å ha med deg å gjøre, som miljøvernminister og nestleder, som partileder og statsminister.

Det er moro å jobbe med folk som står for noe. Og som aldri mister glimtet i øyet.

Martin Tranmæl sa en gang at vi skal stå med bena plantet i norsk jord, men med ansiktet vendt utad. Jeg kjenner ikke noen dette utsagnet er mer dekkende for enn nettopp deg.

Du har arbeidet i norsk virkelighet. Gjennom nesten 50 år har du gjennom fagbevegelsen arbeidet for en bedre hverdag for dine medlemmer. Og du har sett at disse årene har gitt resultater.

Den internasjonale dimensjon har du alltid hatt med deg. Du har alltid vært opptatt av at vi ikke skal være oss selv nok. Vi i den rike del av verden har et ansvar og en plikt til å kjempe mot urett og nød i verden. Denne tanken gjennomsyrer ikke bare deg, men hele det forbundet du representerer. Norsk Kjemisk Industriarbeiderforbund har under din ledelse vært en drivkraft i internasjonalt solidaritetsarbeid.

Du har dine meningers mot. Du kan tenne. Du sier ifra. Du lytter. Og du er konstruktiv, nettopp fordi du har hatt noe på hjertet. Du satser på å få til resultater.

Takk for den innsats du så langt har gjort - både hjemme og ute. Jeg håper vi fortsatt kan dra nytte av dine kunnskaper og erfaringer! På vegne av Regjeringen ønsker jeg deg til lykke med 65-års dagen og håper du får en fin tid som aktiv pensjonist.


Lagt inn 23 juni 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen