Historisk arkiv

Bistandsminister Kari Nordheim-Larsen bevilger NOK 1.785.000 til bekjempelse av miljøødeleggelser i og rundt flyktningeleirene i Tanzania

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Utenriksdepartementet


30. juni 1995

Bistandsminister Kari Nordheim-Larsen bevilger NOK 1.785.000 til bekjempelse av miljøødeleggelser i og rundt flyktningeleirene i Tanzania.

Bistandsminister Kari Nordheim-Larsen har besluttet a gi CARE Norge NOK 1.785.526 i støtte til deres arbeid for å bekjempe miljøødeleggelser i og rundt flyktningeleirene i Ngara-distriktet i det nord-vestlige Tanzania.

Bistandsminister Nordheim-Larsen er svært bekymret for miljøødeleggelsene som ofte er et resultat av store flyktningeleire i økologisk sårbare omrader. De store flyktningestrømmene fra Rwanda og Burundi inn i nabolandene er ikke minst en påkjenning på det omliggende miljø, og bistandministeren har derfor besluttet å støtte CARE Norge som ønsker å sette igang et prosjekt som vil redusere denne belastningen.

Det er særlig problemer knyttet til nedhugging av skog og ukontrollerte skogbranner, samt forørkning av jordbruksområder som oppstår i og rundt flyktningeleire CARE ønsker å gjøre noe med. CARE Norge vil sette igang prosjekter som har som mål å redusere bruken av ved, begrense jorderosjon og tilpasse jordbruket til forholdene, samt å lage et opplegg for brannkontroll med f.eks. branngater og tidlig avbrenning av jordene.

CARE har allerede erfaring fra tilsvarende prosjekter i andre distrikter, og vil starte prosjektene umiddelbart. En viktig komponent i prosjektene er at flyktningene selv vil delta aktivt i arbeidet


Lagt inn 27 juli 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen