Historisk arkiv

Norge gir telt og sanitærutstyr til flyktningene i Tuzla

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Utenriksdepartementet


17. juli 1995

Norge gir telt og sanitærutstyr til flyktningene i Tuzla

Norge har etterkommet en anmodning fra FNs høykommisær for flyktninger (UNHCR) om å bidra med telt til over 7000 mennesker for å avhjelpe den tragiske flyktningesituasjonen i Tuzla, sier utenriksminister Bjørn Tore Godal. Teltene har en verdi av 3,5 millioner kroner som tas av den ramme på 10 millioner som Utenriksdepartementet allerede har avsatt til dette formålet.

På norsk side er vi opprørt over den humanitære krisesituasjonen som er oppstått etter at mange tusen mennesker er blitt fordrevet fra Srebrenica. Vi samarbeider derfor nå tett med UNHCR og de norske frivillige organisasjoner for å samordne den norske hjelpeinnsatsen i Bosnia, sier utenriksministeren.

Norge har tidligere gitt telt for 4000 mennesker til UNHCR. En rekke av disse teltene er nå tatt ut fra Høykommissærens beredskapsbeholdning og blir brukt at Srebrenica-flyktningene.

Det blir også gitt bidrag til innkjøp og utsending av melk til barna og de eldre blant flyktningene fra Srebrenica. Videre er de første forsendelsene av et parti på 20 000 matpakker med 25 kg basisvarer allerede på vei til Tuzla.


Lagt inn 27 juli 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen