Historisk arkiv

Norsk ambassadør vil besøke Aung San Suu Kyi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Utenriksdepartementet


11. juli 1995

Norsk ambassadør vil besøke Aung San Suu Kyi

Det er med stor glede vi har mottatt meldingen om at den burmesiske opposisjonsleder og fredsprisvinner Aung San Suu Kyi ble løslatt i går etter å ha sittet seks år i husarrest, sier utenriksminister Bjørn Tore Godal.

På norsk side konstaterer vi at løslatelsen av fredsprisvinneren kommer i kjølvannet av en rekke 1øslatelser i den senere tid av internerte og opposisjonelle. Dette er et positivt signal. Norske myndigheter håper derfor at dette er innledningen til en virkelig forsoningsprosess med respekt for demokrati og menneskerettigheter i Burma. På norsk side oppfordrer vi Burmas myndigheter til å følge opp med ytterligere konkrete demokratitiltak, sier utenriksminister Godal.

I forbindelse med den nye situasjonen har jeg bedt Norges ambassadør i Singapore, som er sideakkreditert i Yangon, om a reise til Burma for å få en samtale med Aung San Suu Kyi og med representanter for myndighetene. Jeg haper å se fredsprisvinneren i Norge på et tidspunkt som måtte passe for henne, sier utenriksminister Godal.

Norge har hittil iår gitt NOK 5 mill. i humanitær bistand til den burmesiske motstandsbevegelsen og burmesiske flyktninger.


Lagt inn 27 juli 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen