Historisk arkiv

Samarbeidet med Sør-Afrika videreutvikles

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Utenriksdepartementet


13. oktober 1995

Samarbeidet med Sør-Afrika videreutvikles

Statssekretær Asbjørn Mathisens reiser til Sør-Afrika 13.-18.oktober d.å. Hensikten med besøket er å diskutere det videre samarbeidet mellom Norge og Sør-Afrika både politisk, økonomisk og i bistandsammenheng. Det ble i forbindelse med valgene i april 1994 annonsert at Norge var beredt på å gi økonomisk støtte til Sør-Afrika i en overgangsperiode frem til parlamentsvalget i 1999. I statsbudsjettet for 1996 forslår Regjeringen NOK 120 mill. til dette formålet. Mathisen vil under sitt besøk diskutere innholdet i denne bistanden for 1996. Han vil også fokusere på sikkerhetspolitiske tiltak i det sørlige Afrika, og Sør-Afrikas plass i regionen.

Mathisen skal under sitt besøk ha møter med sørafrikanske politikere, bl.a. parlamentspresident Frene Ginwala og viseutenriksminister Aziz Pahad. Han skal delta i en rundebordskonferanse i regi av UNICEF, samt markere starten på samarbeidet "opplæring for fred" mellom NUPI og de sør-afrikanske organisasjonene ACCORD og Institute for Defence Policy. Videre vil ha ha møter med norske og sør-afrikanske frivillige organisasjoner, og med representanter for sør-afrikansk næringsliv.


For nærmere opplysninger kontakt informasjonsleder Hans Jacob Frydenlund tlf. 22 34 39 11 Lagt inn 16 oktober 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen