Historisk arkiv

Statsbudsjettet 1996 - 63,6 millioner kroner til presse-, kultur- og informasjonsarbeid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet

P R E S S E M E L D I N G
Utenriksdepartementet


4. oktober 1995

STATSBUDSJETTET 1996

63,6 millioner kroner til presse-, kultur- og informasjonsarbeid

Det vil i alt bli foreslått bevilget 63,6 millioner kroner til departementets presse-, kultur- og informasjonsarbeid i 1996. Midlene vil gå til kultursatsninger i utlandet, og til ulike presse- og informasjonstiltak i Norge og utlandet.

Arbeidet med informasjon til det norske samfunn om norsk utenrikspolitikk og utenrikspolitiske spørsmål generelt vil få økt vekt for å imøtekomme det stadig økende behov for informasjon. Departementets publikumstjeneste vil også bli styrket og samordnet.

Utenriksdepartementet vil utnytte den internasjonale oppmerksomheten Norge har vært til del på ulike felt i de senere år ved flerårige profileringskampanjer i USA, Tyskland og Storbritannia, Frankrike og de nordiske land.

Etter folkeavstemningen om norsk medlemskap i EU er det også spesielt viktig å informere i EU-landene om Norges rolle i EØS-samarbeidet.

Tiltak rettet mot skolebarn har hatt høy prioritet gjennom undervisningsprosjekter om Norge i Danmark og USA. For 1996 vil tilsvarende prosjekter bli gjennomført i Tyskland og Storbritannia, senere i andre prioriterte satsningsland.

Det vil i 1996 finne sted flere store kulturmarkeringer i Tyskland, spesielt kan nevnes Hamburg og Dresden. Det vil også bli en nordisk musikksatsning i Storbritannia.


Lagt inn 4 oktober 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen