Historisk arkiv

Tuberkulose - et økende helseproblem

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Utenriksdepartementet


8. september 1995

Tuberkulose - et økende helseproblem

Årsmøtet i Den internasjonale tuberkulose- og lungesykdomsunionen (IUALTD) finner sted 10. september i Paris. Møtet vil rette et spesielt søkelys på kampen mot lungesykdommer i utviklingslandene. Norge har lenge gitt betydelig støtte til organisasjonen. Bistandsminister Kari Nordheim-Larsen ble derfor spesielt invitert til årets møte.

Tuberkulose er et stort og økende helseproblem i en rekke utviklingsland. Problemet er også økende i den vestlige verden. Den negative utviklingen er forsterket gjennom sammenhengen mellom AIDS og tuberkulose. "Tuberkulose er en sykdom som særlig rammer de fattigste. Vi legger derfor stor vekt på å bekjempe denne sykdom" sier bistandsminister Kari Nordheim-Larsen.

Norge har siden 1977 vært en viktig samarbeidspartner for IUATLD i organisasjonens arbeid med nasjonale tuberkuloseprogram. I 1995 bidrar Norge med et kjernebidrag på NOK 2 millioner til IUATLD. "Vi har gode erfaringer fra samarbeidet med organisasjonen. Det er ingen tvil om at det folkelige engasjementet som IUALTD representerer, er av stor betydning i kampen mot tuberkulose," sier Nordheim-Larsen.


Lagt inn 11 september 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen