Historisk arkiv

UD - Pressemeldinger 1996 - Besøk av Burundis statsminister til Norge 22. -23. februar 1996

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Utenriksdepartementet


21. februar 1996

Besøk av Burundis statsminister til Norge 22. -23. februar 1996

Burundis statsminister Antoine Nduwayo avlegger et arbeidsbesøk i Norge 22. - 23. februar d.å. Statsministeren blir ledsaget av en delegasjon som bl.a. inkluderer landets finansminister Salvator Toyi. Besøket er et ledd i en rundreise til flere europeiske land, som også vil inkludere Danmark, Finland og Sverige.

Den burundiske statsminister har bedt om å komme til Norge for å orientere norske myndigheter om situasjonen i hjemlandet, og om de behov landet har for internasjonal hjelpe-innsats. Han vil ha møter med bl.a. Bistandsminister Kari Nordheim-Larsen og Utenriksminister Bjørn Tore Godal, samt med Stortingets utenrikskomité og norske frivillige organisasjoner.

Situasjonen i Burundi og nabolandet Rwanda er fortsatt preget av stor usikkerhet etter de humanitære katastrofene i disse landene i 1993 og 1994. De store flyktningeproblemene i regionen er også fortsatt uløst.

Norge bidro i 1995 med vel NOK 31 millioner i humanitær bistand og støtte til ulike freds- og forsoningstiltak i Burundi. Fra norsk side arbeides det også for å få til en mer samordnet internasjonal innsats for å forsøke å løse flyktningeproblemene og skape fred og forsoning i denne del av sentral-Afrika. Utenriksminister Bjørn Tore Godal uttalte i sin redegjørelse til Stortinget 30.januar at man vil være rede til å gå inn med NOK 120 millioner i et slikt samordnet hjelpeprogram.


Lagt inn 22 februar 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen