Historisk arkiv

UD - Pressemeldinger 1996 - Bistandsminister Kari Nordheim-Larsen besøker Guatemala og Nicaragua

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Utenriksdepartementet


20. juni 1996

Bistandsminister Kari Nordheim-Larsen besøker Guatemala og Nicaragua

Bistandsminister Kari Nordheim-Larsen vil i tiden 23.-29.juni 1996 besøke Guatemala og Nicaragua. Hensikten med besøket er å støtte opp om fredsprosessen i Guatemala og følge opp med bistandsprosjekter Norge har støttet i de to landene.

Programmet i Guatemala vil omfatte samtaler med utenriksminister Eduardo Stein, og møter med sentrale aktører og institusjoner i fredsprosessen som fredskommisjonen, COPAZ, og Det sivile samfunns forsamling, ASC. Videre vil hun ha møter med FNs verifikasjonsgruppe for menneskerettigheter, MINUGUA, FNs høykommisær for flyktninger og andre internasjonale organisasjoner. Det vil bli undertegnet en avtale om støtte til repatriering av flyktninger med FNs høykommisær for flyktninger. I tillegg vil Nordheim-Larsen besøke norskstøttede prosjekter, bl.a. i regi av Norsk Folkehjelp og Kirkens Nødhjelp.

I Nicaragua skal Nordheim-Larsen møte samarbeidsminister Erwin Krüger, undertegne avtaler om økonomisk støtte til et barneprogram og til valgprosessen, og ha samtaler med de mest sentrale kandidatene til høstens presidentvalg. Hun skal også møte lederen for det øverste valgråd, Rosa Mariana Zelaya, som har ansvaret for planleggingen og gjennomføringen av de kommende valgene.


Lagt inn 20 juni 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen