Historisk arkiv

UD - Pressemeldinger 1996 - Handelsministeren besøker Hellas

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Utenriksdepartementet


15. mars 1996

HANDELSMINISTEREN BESØKER HELLAS

Handels- og skipsfartsminister Grete Knudsen besøker Aten 17. - 19. mars for politiske samtaler. Hun skal også delta på et skipsfartsseminar og ved åpningen av Den norske Banks representasjonskontor i Pireus.

Under oppholdet skal Knudsen ha samtaler med bl.a. skipsfartsminister Sfyriou, alternerende utenriksminister (Europaminister) Romeos, utviklingsminister Vasso Papandreou og representanter for det greske rederiforbund. Tema for samtalene vil være skipsfartspolitiske spørsmål og spørsmål i tilknytning til EØS-avtalen og utviklingen av EU.

På skipsfartsseminaret som arrangeres av den norske ambassade i Aten 19. mars vil handels- og skipsfartsministeren orientere om norsk skipsfartspolitikk. Det vil også bli holdt innlegg av visepresident Tor Chr. Mathiesen, Det norske Veritas, konsernleder Finn A. Hvistendahl, Den norske Bank og ambassadør Bjørn Barth ved ambassaden i Aten. Seminaret samler 150 deltakere fra skipsfartsmiljøet i Hellas, og vil sette fokus på norske skipsfartspolitiske prioriteringer og vurderinger.


Lagt inn 19 mars 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen