Historisk arkiv

UD - Pressemeldinger 1996 - Handelsminister Grete Knudsen besøker India og Emiratene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Utenriksdepartementet


4. januar 1996

Handelsminister Grete Knudsen besøker India og Emiratene

Handelsminister Grete Knudsen reiser 4. januar på besøk til India. Under oppholdet, som varer frem til 11. januar, skal hun ha politiske samtaler i New Delhi med flere medlemmer av Indias regjering. Hun vil også besøke Bombay, hvor hun i tillegg til å møte norsk og indisk næringsliv også skal holde hovedtalen på 100-års jubileumsmøtet til det indiske industriforbundet.

Handelsministeren ledsages under besøket av en norsk næringslivsdelegasjon med representanter for norske bedrifter med interesser i India, Norges Eksportråd, NHO og Norges Rederiforbund.

Indias egen innsats for å få bukt med problemet med barnearbeid, vil i tillegg til mer generelle handelspolitiske spørsmål stå i fokus for handelsminister Knudsens samtaler under besøket i India. Handelsministerens vert under oppholdet vil være handelsminister P. Chidambaram, som anses som en av arkitektene bak Indias økonomiske reformpolitikk de siste årene. Landet fremstår i økende grad som en av de mest dynamiske og toneangivende økonomier i Asia.

Norges samhandel med India er økende. Norsk eksport, skip unntatt, har i årene fra 1990-1994 økt fra 153 mill. NOK til 233 mill. NOK. Importen fra India har i samme tidsrom økt fra 296 mill. NOK til 695 mill NOK. De viktigste norske eksportprodukter til India er papp- og papi i den arabiske verden etter Saudi-Arabia. Norsk eksport til UAE utgjorde i 1994 259 mill. NOK, mens importen var på 15 mill. NOK. Den norske eksporten av tjenester, og da spesielt innen shipping, kommer i tillegg til dette og utgjør et betydelig marked for norske bedrifter.


Lagt inn 19 januar 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen