Historisk arkiv

UD - Pressemeldinger 1996 - Jimmy Carter besøker Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Utenriksdepartementet


24. mai 1996

Jimmy Carter besøker Oslo

USAs tidligere president Jimmy Carter vil avlegge et besøk i Oslo 28. mai d.å., hvor han vil ha samtaler med statsministeren, utenriks-ministeren og bistandsministeren, foruten møter i Stortinget. Bistandsministeren vil også være vert for en middag i forbindelse med besøket.

Siden han gikk av som USAs president, har Jimmy Carter bygget opp et eget senter i Atlanta - The Carter Center - som i dag driver en omfattende virksomhet for konfliktløsning og støtte til arbeidet for demokrati og menneskerettigheter, samt for bekjempelse av sykdom og nød i utviklingsland. Fra norsk side har en gitt støtte til en rekke av Carter-senterets programmer.

I senere tid har Carter særlig engasjert seg i arbeidet for en løsning av flyktningeproblemene og de politiske konfliktene i Rwanda og Burundi. Han har stått bak to toppmøter mellom statssjefene for landene i denne regionen. Det var Carter som engasjerte Tanzanias tidligere president Julius Nyerere som megler mellom de stridende parter i Burundi. Fra norsk side har en støttet både Carters og Nyereres arbeid i denne forbindelse.


Lagt inn 29 mai 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen