Historisk arkiv

UD - Pressemeldinger 1996 - Norge på nettet for utenlandske barn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Utenriksdepartementet

Nr. 102/96
28. august 1996

Norge på nettet for utenlandske barn

Utenriksdepartementet lanserer i disse dager et informasjonsopplegg på Internett for utenlandske barn. Prosjektet presenteres under tittelen "Introducing Norway" og er tilgjengelig på de engelsk-språklige sidene på ODIN - Regjeringens WWW-server linkdoc099005-992461#dochttp://odin.dep.no/

Bakgrunnen for dette initiativet er den vekt Utenriksdepartementet legger på barn og unge som viktige målgrupper i arbeidet med å høyne kunnskapsnivået om Norge og norske samfunnsforhold i utlandet.

Prosjektet er en videreutvikling i elektronisk form av spesielt tilrettelagte informasjonspakker for barn i aldersklassen 10-14 år utarbeidet av Departementet i 1995. I takt med den teknologiske utviklingen ønsker Departementet å dra nytte av de muligheter som ligger i elektronisk informasjonsformidling gjennom det verdensomspennende Internett-systemet. En stor mengde engelskspråklig Norgesinformasjon er allerede lagt inn på ODIN, og "Introducing Norway" vil representere en betydelig tilvekst.

"Introducing Norway" på web bygger på et grafisk uttrykk som ligger nært opp til trykksaken, men inneholder i tillegg enkelte tekniske effekter som animasjon og lyd. Det tas sikte på at prosjektet på et senere tidspunkt skal videreutvikles med ytterligere lydeffekter og filmklipp.

Mer informasjon om prosjektet kan fås ved henvendelse til Utenriksdepartementet, Seksjon for presse og Norgesprofilering (tlf. 22 24 36 64/22 24 34 51). For direkte adgang til dokumentet er adressen: linkdoc032005-990884#dochttp://odin.dep.no/ud/publ/96/norway


Lagt inn 29 august 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen