Historisk arkiv

UD - Pressemeldinger 1996 - Statssekretær Egelands besøk til det tidligere Jugoslavia.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Utenriksdepartementet


12. april 1996

Statssekretær Egelands besøk til det tidligere Jugoslavia.

Statssekretær Egeland skal besøke Kroatia, Bosnia-Hercegovina og Den føderale republikken Jugoslavia 22.-25. april. Besøket begynner i Zagreb den 22. april. Samme kveld går turen til Sarajevo. Fra Sarajevo tas det sikte på å reise til Øst-Slavonia den 24., og deretter til Beograd. På programmet står politiske samtaler med myndighetene i de tre landene om bilaterale spørsmål og om status for gjennomføring av Dayton-avtalen. Statssekretæren vil også besøke norske hjelpeprosjekter.

I Kroatia vil statssekretæren ha samtaler i det kroatiske utenriksministeriet og besøke Øst-Slavonia. Hensikten med dette besøket vil bl.a være å vurdere hvordan Norge kan bidra til at flyktninger kan vende tilbake iht. avtalen om Øst-Slavonias fremtidige status som ble fremforhandlet av Thorvald Stoltenberg.

I Sarajevo skal statssekretæren i tillegg til samtaler med bosniske myndigheter møte Carl Bildt, IFOR-ledelsen og norske hjelpeprosjekter, samt være tilstede ved åpningen av den stedlige norske ambassaden.

I Beograd vil hovedformålet med besøket være å drøfte den videre utviklingen av de bilaterale forbindelser etter Norges nylige anerkjennelse av Den føderale republikken Jugoslavia. Statssekretæren tar også sikte på å møte representanter for Helsingforskomiteen og uavhengige medier.

Spørsmål kan rettes til pressetalsmannen.


Lagt inn 15 april 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen