Historisk arkiv

SD - Pressemeldinger 1996 - Utredning om jernbanetunnel i Gamlebyen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Utenriksdepartementet

P R E S S E M E L D I N G
Samferdselsdepartementet

15. mai 1996
Nr. 39/96

Gamlebyen i Oslo:

KONSEKVENSUTREDNING OM JERNBANETUNNEL UT PÅ HØRING

Konsekvensutredning av jernbanetunnel under Gamlebyen i Oslo ble sendt ut på høring og offentlig ettersyn av Samferdselsdepartementet i dag.

I utredningen er det vurdert 6 forskjellige alternative føringer av jernbanetrafikken gjennom Gamlebyen. NSB kommer i utredningen med sin foreløpige vurdering av alternativene. Konklusjonen er at NSB ikke kan anbefale noen av tunnelalternativene eller "lokkløsning" over dagens trasé. Alternativet med utvidede miljøtiltak for dagens trasé gjennom Gamlebyen bør etter NSBs oppfatning vurderes i en større sammenheng med utgangspunkt i utviklingen av Miljøbyen Gamle Oslo.

NSB har hatt det faglige ansvar og stått for den praktiske gjennomføringen av utredningen med bistand fra private konsulentfirmaer, mens Samferdselsdepartementet har hatt det overordnede ansvar for koordineringen av arbeidet. Samferdselsdepartementet har engasjert fire firmaer som har foretatt uavhengig kvalitetssikring av viktige tema.

Frist for å komme med uttalelse er 15. august i år. Departementet vil med bakgrunn i innkomne merknader gjøre sine vurderinger og deretter fremme saken for Stortinget høsten 1996, samtidig med fremleggelse av statsbudsjettet for 1997.


Kontaktperson: Prosjektleder Stein O. Nes, Gardermoprosjektet, Samferdselsdepartementet, tlf. 22 24 82 91.


Informasjonssjef Ivar Torvik. Tlf. 22 24 81 08 (privat 22 60 21 42)


Lagt inn 10 mai 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen