Historisk arkiv

Invitasjon til innspillsmøte om fritidskortet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Statssekretær Jorunn Hallaråker i Barne- og familiedepartementet (BFD) og statssekretær Knut Aastad Bråten i Kulturdepartementet (KUD) inviterer kommuner i Norge til å komme med innspill til arbeidet med fritidskortet 16. mars.

Obs: Det har dessverre vært tekniske problemer med påmeldingen til møtet, så dersom du har meldt deg på før kl. 14 den 3. mars, må du registrere deg på nytt. Vi beklager dette.

Gode aktivitetsarenaer med rom for samvær, utfoldelse og vennskap er viktig i en god oppvekst. Regjeringen har startet arbeidet med prøve ut fritidskortordninger som skal dekke deltakeravgifter til faste, organiserte fritidsaktiviteter i for alle barn i alderen 6 til fylte 18 år.

Målet med en fritidskortordning er å bidra til at flere barn og unge får delta i jevnlige fritidsaktiviteter sammen med andre barn og unge. Barna skal selv kunne velge hvilken fritidsaktivitet som de ønsker å bruke fritidskortmidlene på.

Ordningen skal være ubyråkratisk og det skal være mulig for kommunene, næringsliv og andre givere å legge på ekstra midler lokalt.

I 2019 ble det satt i gang et pilotforsøk med fritidskortordninger i Arendal og Vadsø kommune, og til høsten skal det settes i gang forsøk med fritidskortordninger i flere kommuner.

Formålet med forsøket er å høste erfaringer med fritidskortordninger. Erfaringene fra arbeidet skal senere benyttes som grunnlag for videre arbeid med en eventuell nasjonal fritidskortordning.

Kommuner har vist stort engasjement for forsøket og mange kommuner har søkt om å bli forsøkskommune. En vellykket fritidskortordning som bidrar til at flere barn og unge kan delta i fritidsaktiviteter krever at det arbeides godt med fritidskortordningen lokalt i kommunene.

BFD og KUD inviterer derfor kommuner i Norge til å komme med innspill til hvordan en eventuell nasjonal fritidskortordning kan innrettes på en treffsikker og effektiv måte.

Kommunene bes om å komme med innspill til følgende spørsmål:

  • Hvordan bør fritidskortet innrettes for å sikre målet med å inkludere barn og unge som ikke deltar fra før?
  • Hvordan bør det samarbeides lokalt for at ordningen skal bidra til økt deltagelse i faste, organiserte fritidsaktiviteter?
  • Konsekvenser for kommuner – hva tenker dere at fritidskortet vil bety i praksis? Både fordeler og ulemper er relevant.
  • Digital løsning – hvilke behov har kommunene?

Det er plass til 40 deltagere og vi ber derfor om forståelse for at det tildeles maks to minutters taletid per deltager. Vi ber også om at det i utgangspunktet kun meldes på én deltager per kommune.

Kommuner kan melde seg på innspillsmøtet her. Frist for påmelding er torsdag 12. mars.

Tid: mandag 16. mars kl. 10.30-13.30
Sted: Akersgata 59 (R5), Oslo

Program:

10.30-11.00: Ankomst, kaffe og rundstykker

11.00-11.15: Velkommen ved BFD-statssekretær Jorunn Hallaråker og KUD-statssekretær Knut Aastad Bråten

11.15-13.00: Innspillsrunde

13.00-13.30: Mingling

De som ikke har mulighet til å delta på møtet kan sende sine innspill til postmottak@bfd.dep.no, merket «Innspill fritidskortet» i emnefeltet.