Historisk arkiv

Innspill til ny rammeavtale om ekstern kvalitetssikring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Finansdepartementet

Finansdepartementet forvalter rammeavtalen om ekstern kvalitetssikring av store investeringsprosjekter i staten med en anslått kostnad over 750 millioner kroner. Rammeavtalen utløper i september 2019 og ny rammeavtale må lyses ut. Finansdepartementet har mottatt innspill, og offentliggjør en gjennomgang av disse.

I forbindelse med at Finansdepartementet arrangerte KS-forum 6. juni, et seminar der departementer, etater og kvalitetssikrerne møtes for erfaringsutveksling, informerte Finansdepartementet om oppfølging av vedtatte tiltak knyttet til kostnadsstyring og innføringen av endringslogg og styringsmål mellom KS1 og KS2. Tiltakene er tidligere omtalt i Nasjonal Transportplan Meld. St. 33 (2016-2017) og  i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett 2017 Prop. 129 S (2016-2017). Det ble videre gitt overordnet informasjon om hva slags type innspill departementet har mottatt om faglig utvikling av KS-ordningen og rammeavtalen. Det ble ikke gitt informasjon om departementets vurdering av innspillene.

Informasjonen som ble gitt er av en slik karakter den ikke vil gi konkurransefordeler eller påvirker prinsippene om likebehandling. Av hensyn til åpenhet om forvaltningen deles presentasjonen som ble holdt her.

Departementet vil vurdere behovet for eventuelle åpne informasjonsmøter om en konkurranse om nye rammeavtale når beslutninger om konkurransen er tatt, slik at det kan legges til rette for en god konkurranse med bred deltagelse.

Last ned presentasjonen «Innspill til arbeidet med ny rammeavtale for KS-ordningen»

Les mer om KS-ordningen.