Historisk arkiv

Gode resultater på årets matematikkeksamen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Elevene på grunnskolen får snittkarakteren 3,6 på vårens matematikkeksamen. Det er 0,2 karakterpoeng mer enn ved fjorårets eksamen. – Det er gledelig at elevene gjør det bra på matteeksamen. Dette er et viktig steg i riktig retning, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Resultatene på matematikkeksamen i grunnskolen har dermed hatt en vedvarende økning i snittkarakteren siden 2015, hvor snittkarakteren var 2,9.

Også på videregående nivå oppnår elevene som har praktisk matematikk på Vg1 høyere karakter på årets eksamen. Snittkarakteren øker med en halv karakter, fra 2,6 til 3,1.

Jentene får høyere karakterer enn guttene

Jentene får generelt bedre resultater på eksamen enn guttene. Dette gjelder både i grunn- og videregående skole. Forskjellen er minst i matematikk og størst i norsk. Jentene får i snitt 0,6 karakterpoeng bedre enn guttene til eksamen i norsk hovedmål og norsk sidemål.

Ingen vesentlige karakterendringer

I norsk hovedmål, norsk sidemål, og i engelsk, endrer resultatene seg lite fra i fjor. Elevene i grunnskolen får i snitt karakteren 3,6 i norsk hovedmål, 3,4 i norsk sidemål og 3,7 i engelsk.

I videregående opplæring er det generelt små endringer i snittkarakterene i de ulike fagene sammenlignet med tilsvarende tall i fjor. Kjemi 2 øker med en halv karakter, fra 3,3 til 3,8. I praktisk matematikk Vg2 har eksamenskarakteren gått jevnt oppover fra 2,6 i 2015, og ligger nå på 3.

I programfaget matematikk for samfunnsfag (S2) går karakteren ned med 0,4 karakterpoeng, fra 3,4 til 3. I fjor gikk snittkarakteren tilsvarende opp. I fransk II går snittkarakteren opp 0,4 karakterpoeng, fra 3,2 til 3,6.

I slutten av august publiseres foreløpige og endelige resultater på skole- og kommunenivå på Skoleporten og Udir.no/statistikk.