Historisk arkiv

Støtte til arbeid med standpunktvurdering våren 2021

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Nasjonale tiltak for å støtte standpunktvurdering vil dreie seg om å gi støtte, råd og veiledning til det lokale arbeidet.

- Ansvaret for standpunktvurderingen ligger lokalt, det vil si hos skolene. Dette ansvaret ligger fast også nå under pandemien, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby.

For å få til en rettferdig og pålitelig standpunktvurdering, også i et skoleår preget av en pandemi er det viktig at skolen bruker sitt handlingsrom og bygger videre på etablerte rutiner og samarbeid  for å kvalitetssikre standpunktvurderingen i tråd med regelverket. Dette støtter opp under profesjonaliteten lærerne har.  

- Vi har fått gode råd fra Utdanningsdirektoratet om hvordan vi kan bidra til å støtte arbeidet med standpunktvurdering denne våren, sier Melby. Kunnskapsdepartementet har bedt Utdanningsdirektoratet om å iverksette disse tiltakene:

  • Legge til rette for informasjon og veiledning om handlingsrommet i gjeldende regelverk om vurdering i samarbeid med statsforvalterne.
  • Videreutvikle eksisterende nettbaserte støtteressurser til skoler og skoleeiere om å planlegge og legge til rette for en god standpunktvurdering og utvikle tolkningsfellesskap.
  • Vurdere å dele forslag til løsninger på mulige utfordringer i standpunktvurderingen denne våren.

Dette vil nå etter hvert legges ut på nettsidene til Utdanningsdirektoratet.

- Å støtte og veilede skoler og skoleeiere i hvordan de på best mulig måte kan opprettholde og gjennomføre standpunktvurderinger i tråd med gjeldende regelverk og god praksis vil gagne elevene både i vår, men også på sikt, sier Melby.