Historisk arkiv

Elvestuen på ministermøte i EU

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Klima- og miljødepartementet

Miljø- og transportministerne i Europa møtes for å meisle ut fremtidens miljøpolitikk for EU 29-30. oktober. Dette skjer i Graz i Østerrike, som nå har formannskapet i EU.

Miljøministrene skal snakke om EUs framtidige miljøpolitikk, og om et eventuelt miljøhandlingsprogram for perioden etter 2020.

- Norge følger EUs miljøpolitikk tett. Vårt innspill er at saker om klima, plastforurensning og kjemikalier fortsatt blir høyt prioritert av EU i årene framover. Dette er viktige saker for Norge, sier Ola Elvestuen.

I transportdelen av møtet skal ministrene diskutere hvordan biler, lastebiler og busser kan slippe ut mye mindre drivhusgasser og forurensende stoffer enn i dag.

- Vi har nå mange gode erfaringer i Norge som jeg vil dele med de andre ministrene. Nå er nesten 30 prosent av alle nye personbiler elektriske, og nesten 20 prosent er ladbare hybridbiler. Vi har også nærmere 70 elektriske ferger på gang. Vi trenger dessuten mer miljøvennlig drivstoff i tungtrafikken og luftfarten, sier Elvestuen.

I transportmøtet deltar også samferdselsminister Jon Georg Dale.