Historisk arkiv

Sammenslåingen av Troms og Finnmark oppfyller saksbehandlingskravene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland har i dag svart på spørsmål fra stortingsrepresentant Sandra Borch om Stortinget har fattet et lovlig vedtak om Troms og Finnmark. – Regjeringens utredning og forslag om sammenslåing av Troms og Finnmark oppfyller kravene i loven, sier statsråden.

Borch spør blant annet om saken er tilstrekkelig utredet og om fylkeskommunene har fått uttale seg, slik inndelingsloven krever.

– Regjeringen har ingen kontrollfunksjon med Stortingets saksbehandling og vedtak. Jeg vil likevel bidra med noen faktiske opplysninger og redegjøre for mitt syn på saken, sier Mæland.

I svarbrevet oppsummerer statsråden prosessen før vedtaket og argumenterer for at regjeringens saksutredning og forslag om sammenslåing av Troms og Finnmark oppfyller saksbehandlingskravene i inndelingsloven.

– Noen hevder sammenslåingen kom til på grunnlag av et benkeforslag uten å ha blitt utredet, og at Finnmark fylkeskommune ikke har vært tilstrekkelig hørt. Dette vil jeg tilbakevise. Forslaget til sammenslåing, inkludert utredning og begrunnelse, ble lagt fram for Stortinget i kommuneproposisjonen 2018, sier Monica Mæland.

Her kan du lese svaret i sin helhet (PDF)

 

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.