Historisk arkiv

Ni millioner kroner til Evenes kommune

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Evenes kommune er vertskap for luftforsvarets reetableringen av Evenes flystasjon. Kommunen får ni millioner kroner i perioden 2019 til 2021 for å kompensere for kostnader i forbindelse med etableringen av flybasen.

− Økt aktivitet på Evenes flystasjon er gode nyheter for lokalsamfunnet. Det er derfor viktig at kommunen er et godt vertskap for både luftforsvaret og de ansatte som vil bosette seg i området. Kommunen er allerede godt i gang med arbeidet for at etableringen av flybasen skal fungere godt for både kommunen, innbyggerne i kommunen og luftforsvaret, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Luftforsvaret er i gang med å utvikle Evenes flystasjon til en framskutt base for kampfly og base for maritime overvåkningsfly. Evenes kommune har søkt om tilskudd i kompensasjon for kommunale utgifter i forbindelse med etableringen av flystasjonen. De har søkt om tilskudd til blant annet planarbeid, juridisk kompetanse og kommunikasjonsarbeid. Arbeidet er forventet å pågå fram til 2021.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har innvilget ni millioner kroner til Evenes kommune for perioden til og med 2021.

 

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00