Historisk arkiv

Ny forskrift om velferd for hest og hund i konkurranser på høring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Forskriften skal bidra til å fremme dyrevelferden ved trening til og deltagelser i konkurranser med hund og hest. I denne sammenheng høres også fremtidig organisering av stevneveterinærtjenesten og antidopingarbeidet. Forskriften bidrar til forenkling ved at tre tidligere forskrifter bakes inn i en samlet forskrift.

Mattilsynet sender i dag et forslag til ny forskrift om konkurranser med dyr, på høring. Forskriften omfatter både hest og hund, og omhandler både trening til, og deltakelse i konkurranser. I forslaget til ny konkurranseforskrift samles tre tidligere forskrifter, noe som bidrar til mer oversiktlighet på området. 

Med forslaget til ny forskrift er målet å fremme dyrevelferden både under trening og i forbindelse med konkurranser. Forskriften omfatter blant annet regler om bruk av utstyr på konkurransedyr, om dyrenes tilstand, identifisering av dyrene og om arrangørenes plikt til å ha reglement. 

Det presenteres fire ulike modeller for den fremtidige organiseringen av stevneveterinærtjenesten og antidopingarbeidet ved konkurranser med særlig høy risiko for negativ påvirkning av dyrevelferden. I høringen bes det spesielt om innspill på dette.