Historisk arkiv

GFFA-møtet i Berlin:

Globale utfordringer krever nye løsninger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Under det årlige Global Forum for Food and Agriculture (GFFA) i Berlin, understreket landbruks- og matminister Bård Hoksrud digitaliseringens betydning for det fremtidige landbruket. – Digitaliseringen er helt nødvendig for å møte de globale utfordringene, enten det dreier seg om nok og trygg mat, eller bidra til et mer klimavennlig landbruk. Vi trenger et landbruk med smartere løsninger, sa Hoksrud blant annet.

Ministrene bidro med erfaringer fra egne land. Foruten eksempler på den teknologiske utviklingen i Norge som har ført til effektivisering og kostnadsreduksjoner, trakk Hoksrud fram behovet for teknologi tilpasset både små og store bruk, betydningen av veiledningstjenesten og forskningsmiljøene, og at den digitale utviklingen gjør næringa mer attraktiv for ungdommen.      

Alle ministerene samlet.
18. januar deltok Tysklands forbundskansler Angela Merkel for første gang på Global Forum for Food and Agriculture sammen med den tyske landbruks- og matministeren Julia Klöckner. Landbruksministre fra 70 land deltok på møtet hvor temaet var digitaliseringens betydning for det fremtidige landbruket. Landbruks- og matminister Bård Hoksrud representerte Norge på fredagens møte. Foto: © BMEL/photothek.net

Siden 2009 har Tyskland invitert landbruksministre fra hele verden til å drøfte landbrukstema som er av global interesse. I år deltok 76 land på konferansen.  Forbundskansler Angela Merkel innledet til konferansen, der temaet var digitalisering og bruk av ny teknologi i landbruket. Slik det går fram av sluttkommunikéet, er det en felles oppfatning at digitalisering og innovative løsninger vil være meget viktig for å øke produksjonen i landbruket, bidra til en mer effektiv og klima- og miljøvennlig utnyttelse av ressursene, samt styrke handelen mellom landene.