Historisk arkiv

Skogskader etter stormen Frank

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

De siste dagene har snø og kraftig vind gjort stor skade på skogen flere steder i landet. Forskningsinstituttet NIBIO ber om at skadene registreres raskt.

Stormen «Frank» har gjort betydelige skader på skog i flere områder på Østlandet og i Nord-Norge. Snøtunge trær er ekstra sårbare når vinden plutselig øker i styrke. Mye av skadene er fra de siste to dagene, men noe er også fra tidligere i vinter.

For å dokumentere skadeomfanget trenger NIBIO hjelp fra publikum. Instituttet oppfordrer skogfolket til å registrere snø- og vindskader på nettstedet Skogskader.no. Her kan man i løpet av noen få minutter legge inn en rapport med kartfestet skadested som et punkt eller et område. Dette legges direkte inn på kart.

Skogskader.no omfatter de vanligste skader forårsaket av insekter, sopper, klima, forurensing og næringsmangel. De fleste skadetypene er beskrevet med tekst og bilder. Forekomst, symptomer, biologi, årsaksforhold, skoglig betydning og mulige forvekslinger omtales.

Naturskade.
De siste dagene har snø og kraftig vind gjort stor skade på skogen flere steder i landet. Forskningsinstituttet NIBIO ber om at skadene registreres raskt. Foto: Anders Møyner Eid Hohle/NIBIO