Historisk arkiv

Statskog melder om rekordnivå på skogplanting

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statskog satte ut 2,2 millioner skogplanter i 2020. Dette er rekordnivå og høyere enn forventet som følge av koronasituasjonen.

– Planting av ny skog etter hogst er grunnleggende for et bærekraftig skogbruk. Skogplanting er også et viktig klimatiltak. Den høye planteaktiviteten hos Statskog, som også ser ut til å gjelde for resten av landet, underbygger at regjeringens koronatiltak har hatt god effekt, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Skog dekker om lag 38 prosent av Norges fastlandsareal, eller om lag 122.000 kvadratkilometer. Av dette er om lag 86.600 kvadratkilometer produktivt skogareal.

Skognæringa er viktig for Norge. Et aktivt og lønnsomt skogbruk og en konkurransedyktig skogindustri har betydning for bosetting, sysselsetting og næringsutvikling i store deler av landet. Potensialet for økt verdiskaping er stort.

Saken fortsetter under bildet.

Fra skogplanting i Hattfjelldal 2020.
Statskog fryktet at korona ville hemme planting av ny skog, men opptellingen viser rekordnivå. Foto: Foto Steinar Johansen/Statskog

Om Statskog SF

Statskog SF er landets største grunneier. Statens grunn utgjør 60.000 km2, det vil si 1/5 av fastlands-Norge. Statskog SF er organisert som statsforetak og eierskapet forvaltes av Landbruks- og matdepartementet. Foretakets mål er å forvalte, drive og utvikle statlige skog- og fjelleiendommer med tilhørende ressurser, det som står i forbindelse med dette og annen naturlig tilgrensende virksomhet. Innenfor rammen av dette kan foretaket gjennom deltakelse eller i samarbeid med andre, forvalte og drive eiendommer og andre former for tjenester innen foretakets virksomhetsområde. Eiendommene skal drives effektivt med sikte på å oppnå et tilfredsstillende økonomisk resultat. Det skal drives et aktivt naturvern og tas hensyn til friluftsinteresser. Ressursene skal utnyttes balansert, og fornybare ressurser skal tas vare på og utvikles videre.