Historisk arkiv

Rekord for hjortejakta og flere felte elg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Nye tall fra SSB viser at utbyttet fra elg- og hjortejakta stiger. I jaktåret 2020/2021 ble det registrert ny toppnotering for antall felte hjort med 50 100 hjort, en økning på 8 pst fra året før. Det har aldri tidligere blitt registrert høyere antall felte hjort i Norge. For første gang på mange år ble det også registrert økt utbytte fra elgjakta med 31 700 felte elg, en økning på 5 prosent fra året før.

– Hjort og elg er viktig og positivt for mange i Norge, men hjorteviltet kan også medføre ulemper i form av bl.a. beiteskader og trafikkpåkjørsler. Disse tallene sier meg at forvaltningen, særlig grunneiere og jegere, gjør en formidabel innsats med å forvalte hjorteviltet i Norge på en god måte, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Jakta og det høstbare viltet representerer også verdier i form av rekreasjon, folkehelse og sunt viltkjøtt som gir muligheter for næringsutvikling, noe jeg også er opptatt av å legge til rette for, avslutter Bollestad.

Landbruks- og matdepartementet har ansvaret for den delen av viltforvaltningen som omfatter høstbare viltressurser, det vil si arter som det er fastsatt jakttid på. Politikk og virkemidler på dette området følger blant annet av de årlige budsjettproposisjonene og tildelingsbrev til Miljødirektoratet.

Hjort
I jaktåret 2020/2021 ble det registrert ny toppnotering for antall felte hjort med 50 100 hjort, en økning på 8 pst fra året før. Foto: Colourbox