Historisk arkiv

Smittekilden til salmonellautbrudd funnet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Det pågående salmonellautbruddet knyttes til et parti storfekjøtt importert fra Tyskland. Identisk bakterie som har gjort folk syke, er funnet i partiet.

– Det er beklagelig at salmonella-smitte har blitt spredt over store deler av landet gjennom en importert matvare, sier landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad.

– Samtidig er det betryggende at tilsynsmyndighetene;  kommuneoverlegene, Folkehelseinstituttet, Veterinærinstituttet og Mattilsynet, har klart å spore opp smitten, sier Bollestad.

– Det er svært sjelden det har blitt påvist salmonellasmitte i norskproduserte matvarer. Denne saken understreker hvor viktig det er at vi hele tiden arbeider for at den maten vi produserer i Norge skal være trygg og smittefri, sier landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad.

NorgesGruppen tilbakekaller kjøttdeig, karbonadedeig og burgere merket med enkelte holdbarhetsdatoer. Produktene erprodusert av Norfersk. Alle er utgått på dato, men forbrukere kan fortsatt ha disse hjemme i fryseren. Forbrukere oppfordres til å kaste eller levere produktene tilbake til butikken.