Historisk arkiv

Nordiske næringsministre diskuterte korona-håndtering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsminister Iselin Nybø hadde fredag før påske en samtale med sine nordiske kollegaer om hvordan de kan få økonomien raskt tilbake på rett spor igjen etter koronakrisen.

De nordiske landenes økonomi og næringsliv går alle gjennom store utfordringer, som følge av koronaviruset. Derfor vil næringsministrene fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island jobbe tett sammen for å få økonomien raskt tilbake på rett spor etter krisen. Under en videokonferanse fredag 3. april utvekslet de kunnskap om hvordan landene jobber med områder som handel, industri, turisme, tjenestesektoren og vekstselskaper.

- Næringslivet i de nordiske landene er hardt rammet, og vi diskuterte blant annet hvordan tiltakene som er iverksatt kan bidra til å gjenreise den nordiske økonomien etter korona, sier næringsminister Iselin Nybø.

De ble enige om å opprette en nordisk arbeidsgruppe som skal se på hvilke områder de nordiske landene kan samarbeide for å få økonomien og næringslivet tilbake på rett spor igjen etter krisen. Neste møte legges til mai.