Historisk arkiv

— Herlig at det er optimisme i landets største næring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg gleder seg over høyt investeringsnivå på norsk sokkel, og lover næringen stabile rammevilkår i fremtiden. Det sa han i åpningsinnlegget på Offshore Strategikonferansen i Stavanger 4. februar.

'
Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg er glad for at investeringsnivået på norsk sokkel er høyt, og lovet næringen stabile rammevilkår under talen i Stavanger. Foto: Margrete Løbben Hanssen/OED

Tirsdag holdt olje- og energiminister Kjell-Børge åpningsinnlegget på Offshore Strategikonferansen i i Stavsnger. 

— Det er herlig å starte uken i oljebyen Stavanger, og møte mange representanter for den dyktige og mangfoldige norske leverandørindustrien. Spesielt hyggelig å kunne åpne konferansen når det er jubileum, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg, og viser  til at det i år er 25. gang konferansen arrangeres.

'
Det var full sal på Clarion Hotel Energy i Stavanger da olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg innledet Offshore Strategikonferansen. Foto: Margrete Løbben Hanssen/OED

Med Norsk Industri og Conventor AS som arrangører samler den årlige Offshore Strategikonferansen aktører fra om lag 200 bedrifter. , Sammen representerer de flere tusen ansatte i offshoreindustrien. 

— Våre virkemidler har gitt resultater

Temaene for årets konferanse er konkurransekraften til norsk sokkel og leverandørindustrien.

— Investeringsnivået på sokkelen er høyt, både i absolutte og relative tall. Det er godt å se at det nå er optimisme i landets desidert største og viktigste næring. Våre virkemidler har gitt resultater. Det er lave utslipp til luft fra olje og gass produsert på norsk sokkel i forhold til gjennomsnittet globalt. Dette viser at det går an å holde på med aktivitet på sokkelen, men samtidig nå målene vi har satt oss knyttet til Parisavtalen, sier Freiberg. 

'
Tilstede på Offshore Strategikonferansen i Stavanger var en rekke aktører fra bedrifter i offshoreindustrien. Foto: Margrete Løbben Hanssen/OED

— Regjeringen vil forvalte denne kompetansen ved å aktivt støtte næringen med stabile og forutsigbare rammebetingelser. Vi skal ha en offensiv tildeling av leteareal og fortsatt satse på forskning og teknologiutvikling, fortsetter Kjell-Børge Freiberg.