Historisk arkiv

Grenland får 20 millioner kroner til reduserte billettpriser på kollektivtrafikk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pengene skal blant annet brukes til reduksjon av kollektivtakstene og gratis buss til barn. Midlene utbetales i tråd med bompengeavtalen fra august 2019. – Dette kommer de kollektivreisende til gode. Grenland er et av de ni byområdene som kommer inn under denne ordningen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

I tråd med regjeringspartienes bompengeavtale fra august 2019 er det bevilget 300 millioner kroner til reduserte billettpriser på kollektivtrafikk i de store byene i 2020. Det er satt av 50 millioner kroner hver til de fire største byområdene og 20 millioner kroner til hvert av de fem mindre byområdene.

Pengene Grenland nå får skal blant annet gå til reduksjon av takstene på kollektivtransport, gratis buss til barn, redusert antall soner og billettsamarbeid med tog og buss.

Midlene innlemmes i belønningsavtalen som Grenland har med staten, og det skal rapporteres i henhold til retningslinjene for belønningsordningen. Samferdselsdepartementet vil betale ut midlene i løpet av kort tid. Grenland kan søke om nye midler fra 2021 i en eventuell søknad om ny belønningsavtale fra 2021.