Historisk arkiv

Møte med Mongolias president

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: regjeringen.no

Statsminister Erna Solberg møtte mandag morgen Mongolias president Khaltmaa Battulga. De diskuterte blant annet landbrukssamarbeid og forvaltning av inntekter fra naturressurser.

President Battulga er i Norge på arbeidsbesøk 27.-29. januar.  Et av hovedtemaene for besøket er erfaringsutveksling om forvaltning av inntekter fra naturressurser.

- Norge og Mongolia er begge ressursrike demokratiske land. Mongolia er i ferd med å sette opp et pensjonsfond. President Battulga fortalte meg at han er interessert i våre erfaringer med hvordan man kan få naturressurser til å komme hele befolkningen til gode. Vi deler gjerne vår kunnskap, sier Erna Solberg.

Samarbeid på landbruksområdet var et annet viktig tema for besøket. Det norske selskapet Geno Mongolia eksporterer avlsmateriale for storfe til Mongolia og har samarbeidet med mongolske partnere om en prisvinnende forsøksgård i Mongolia.

- Det viser seg at Norsk Rødt Fe er en storferase som passer veldig godt til det mongolske klimaet, sier statsminister Solberg.

Statsminister Solberg og president Battulga diskuterte også globale spørsmål, inkludert klimaendringene og FNs bærekraftsmål.

Statsminister Erna Solberg møtte mandag morgen Mongolias president Khaltmaa Battulga.
Statsminister Erna Solberg møtte mandag morgen Mongolias president Khaltmaa Battulga. Foto: Anne Kristin Hjukse, SMK