Norge bidrar til å stanse Ebola-utbruddet i Guinea
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Solberg
Utgiver: Utenriksdepartementet
Nyhet | Dato: 03.04.2014
- Ebola-epidemien i Guinea har tatt over 80 menneskeliv og sprer stor frykt. Vi er svært bekymret over at den nå har spredd seg til nabolandene Liberia og Sierra Leone. Det er avgjørende å forhindre at epidemien sprer seg ytterligere. Derfor gir vi nå fire millioner kroner til Leger uten Grenser slik at de kan trappe opp innsatsen for å stanse utbrudd, sier utenriksminister Børge Brende.
Da epidemien brøt ut i februar, hadde Leger uten Grenser allerede lagret 40 tonn medisinsk utstyr til sitt regulære helsearbeid i landet. Dette utstyret kommer nå til nytte for å kontrollere sykdomsutbrudd og spredning.
- Epidemien er svært krevende å håndtere.Gjennom å identifisere de syke, gi lindrende behandling og isolere dem fra resten av befolkningen, gjør Leger uten Grenser et imponerende arbeid for å stoppe videre spredning, sier Brende.
Siden det første Ebola-utbruddet skjedde for rundt 30 år siden, har Leger uten Grenser vært involvert i å bekjempe de fleste utbruddene, blant annet i Gabon, Uganda, Kongo, Sudan og Angola. Norge bidrar også til Verdens helseorganisasjon (WHO) sitt arbeid for å forebygge epidemier og sette land bedre i stand til å håndtere sykdomsutbrudd. I samarbeid med Røde Kors Guinea og landets myndigheter, er WHO i gang med å styrke helseklinikker som kan diagnostisere og lindre symptomer.