Historisk arkiv

Presseinformasjon

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide til Bucuresti 3. desember 2018

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide besøker mandag 3. desember Romanias hovedstad Bucuresti. Romania overtar formannskapet i EU 1. januar 2019. På programmet står blant annet møter med president Klaus Iohannis og utenriksminister Teodor Melescanu.

- Romania overtar formannskapet i EU 1. januar 2019. Dette besøket er en god anledning til å få innblikk i det påtroppende EU-formannskapets syn på sentrale saker på den europeiske dagsorden som brexit, utviklingen i forsvars- og sikkerhetspolitikken i EU og respekt for rettsstatsprinsippene. Det er også en mulighet for å diskutere mulige felles initiativ under formannskapsperioden, sier utenriksminister Eriksen Søreide.

Romania er landet som mottar nest mest EØS-midler. Til sammen 16 norske fagetater samarbeider i gjennomføringen av programmer. Dette samarbeidet bidrar til å styrke det bilaterale samarbeidet.

- Gjennom EØS-midlene er Norge en betydelig bidragsyter til økonomisk og sosial utjevning i Romania. EØS-midlene er også en katalysator for styrket norsk-rumensk samarbeid blant annet innen justissektoren, næringsliv og kampen mot arbeidslivskriminalitet, sier utenriksministeren.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg, mobil: +47 922 19 769, e-post: guri.solberg@mfa.no (med på reisen).