Historisk arkiv

Presseinformasjon

Utenriksministeren deltar på møte om WTO i Ottawa

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Jeg er dypt bekymret for utviklingen i internasjonal handelspolitikk. Ministermøtet i Canada er et uttrykk for at en rekke WTO-medlemmer ønsker å bidra til å styrke og modernisere WTO, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Sammen med tolv andre ministre, deltar utenriksministeren 24. og 25. oktober på det uformelle ministermøtet om Verdens handelsorganisasjon (WTO) som den kanadiske handelsministeren Jim Carr har invitert til. Øvrige deltakere er ministre fra EU, Japan, Mexico, Brasil, Chile, Sør-Korea, Singapore, Kenya, Australia, New Zealand og Sveits. Disse utgjør 40 prosent av den globale verdiskapingen, det vil si like mye som USA og Kina til sammen.

Møtet har ikke beslutningsmyndighet, men har som målsetting å være en drivkraft for å fremme dialog og konstruktive forslag som kan gjøre WTO bedre rustet til å håndtere de utfordringer som preger det internasjonale handelssystemet.

- En åpen og eksportrettet økonomi som Norges er avhengig av et velfungerende internasjonalt handelssystem. I tillegg til å ivareta norske interesser, vil jeg legge særlig vekt på utviklingsdimensjonen i internasjonal handel, sier utenriksministeren.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg, mobil 922 19 769, e-post gso@mfa.no (med på reisen)