Historisk arkiv

Presseinformasjon

Eriksen Søreide til Arktisk råd i Rovaniemi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide deltar 6. og 7. mai på ministermøtet i Arktisk råd i Rovaniemi, Finland.

- Arktis er en region som kjennetegnes av stabilitet og godt internasjonalt samarbeid. Arktisk råd har vært avgjørende for denne utviklingen og er det sentrale forumet for politikkutvikling i Arktis. Innsats for å sikre gode levekår for menneskene som bor i Arktis er blant temaene som står høyt på agendaen under ministermøtet. Det samme gjør havspørsmål, marin forsøpling og havforsuring. Dette er viktige tema for Norge, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Arktisk råd er det eneste forumet som samler de arktiske statene Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Russland, USA og Canada på regjeringsnivå. I tillegg deltar urfolkrepresentanter og observatører fra en rekke land og organisasjoner.

- Arbeidsgruppene i Arktisk råd fortsetter å levere relevante og gode vitenskapelige rapporter som bakgrunn for våre politiske beslutninger. Et velfungerende vitenskapelig samarbeid, og samarbeidet med de arktiske urfolkene er helt sentralt for rådets arbeid, sier utenriksministeren. 

Ministermøtene i Arktisk råd finner sted annethvert år. Møtet i Rovaniemi markerer slutten på det finske formannskapet, og Finlands utenriksminister Timo Soini leder møtet. Island overtar formannskapet og presenterer sine planer for de neste to årene. 

Se mer informasjon om programmet i Rovaniemi og praktisk informasjon her 

Pressekontakt: Ingrid Kvammen Ekker (med på reisen) mobil 990 24 984, ike@mfa.no