Historisk arkiv

Presseinformasjon

Statssekretær Marianne Hagen til Den demokratiske republikken Kongo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Statssekretær Marianne Hagen er i Den demokratiske republikken Kongo. Temaet for besøket er norsk humanitær støtte til konfliktrammede områder, inkludert tiltak mot seksualisert og kjønnsbasert vold, Norges klima- og skogsamarbeid med DR Kongo og innsatsen for stabilisering i Øst-Kongo.

Hagen vil ha møter med kongolesiske myndigheter, FN og FNs fredsbevarende styrke og sivilt samfunn.

- Situasjonen i DR Kongo er en av verdens største og mest komplekse humanitære kriser. Seksualisert og kjønnsbasert vold er også et stort problem og blir brukt som et krigsvåpen. Jeg ser fram til å møte samarbeidspartnere som arbeider for å møte de humanitære behovene til deler av den kongolesiske befolkningen og partnere som arbeider med å bekjempe seksualisert vold, sier statssekretær Marianne Hagen.

- DR Kongo er et viktig samarbeidsland i kampen mot klimaendringene. Kongo huser verdens nest største regnskog og vernet av denne er helt avgjørende for verdens klima. Norge verdsetter partnerskapet med DR Kongo om klima og skog og jeg ser fram til å drøfte partnerskapet med kongolesiske myndigheter, sier statssekretær Hagen.

Fred og stabilitet i Øst-Kongo er avgjørende for å sikre bærekraftig utvikling og fattigdomsreduksjon i DR Kongo. Privat sektor spiller også en viktig rolle i å bidra til inkluderende økonomisk vekst og jobbskaping. Hagens besøk vil inkludere samtaler med representanter for FNs fredsbevarende styrke.  Ren energi og privat næringsliv vil også stå på agendaen under besøket.

Pressekontakt: Pressevakt, mobil 23 95 00 02 (ikke sms)