Historisk arkiv

Presseinformasjon

Statssekretær Hagen til Indonesia og Øst-Timor 6.-9. mai

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Statssekretær Marianne Hagen reiser i tidsrommet 6.-9. mai til Indonesia og Øst-Timor.

I Jakarta vil statssekretær Hagen delta på det årlige samarbeidsmøtet mellom Norge og den regionale organisasjonen Asean. Deretter vil hun ha et bilateralt møte med sin indonesiske motpart.

I dagene etter vil  Hagen besøke Øst-Timor, som første norske politiker siden 2011. Her vil hun treffe en rekke representanter fra timoresiske myndigheter og sivilsamfunn, samt besøke norskstøttede organisasjoner og prosjekter.

- Norges sektordialogpartnerskap med Asean er viktig for Norge. Den sørøst-asiatiske regionen vokser raskt, er folkerik og er av strategiske viktighet for norsk samfunns- og næringsliv. Derfor er det viktig å pleie regelmessig kontakt om spørsmål av felles interesse. Møtet med Asean gir en god anledning til å diskutere status for samarbeidsprosjekter med organisasjonen, samt få en oppdatering på den siste utviklingen i regionen, sier Hagen.

- Norge har et tett og nært samarbeid med Indonesia. Jeg ser fram til å drøfte hvordan vi kan samarbeide tettere om havspørsmål med min kollega, viseutenriksminister Fachir, fortsetter Hagen.

Pressekontakt: UDs pressevakt 23 95 00 02