Historisk arkiv

Presseinformasjon

Statssekretær Halvorsen til konferanse om Jordan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Jordan spiller en viktig rolle for regional stabilitet. Jordan og Norge samarbeider på mange områder, og det er viktig at den jordanske økonomien styrkes, sier statssekretær Audun Halvorsen.

Konferansen, som arrangeres i London 28. februar, er et samarbeid mellom britiske og jordanske myndigheter. Formålet er å mobilisere politisk og økonomisk støtte fra det internasjonale samfunnet til Jordan. På konferansen møtes giverland, regionale aktører, FN-organisasjoner, Verdensbanken og Det internasjonale pengefondet.

I tillegg til å være hjem for 2,2 millioner palestinske flyktninger, har Jordan tatt imot 670.000 millioner syriske flyktninger. Flyktningene utgjør en tredjedel av Jordans befolkning. Norge er blant de største giverne til både de syriske og palestinske flyktningene, sistnevnte gjennom FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA). Norge støtter også flere andre tiltak i Jordan. Samlet norsk bistand til Jordan var i 2018 på 257 millioner kroner. I tillegg kommer betydelige midler til Syria-krisen og UNRWA.

- På konferansen i London vil jeg annonsere at Norge vil videreføre støtten til Verdensbankens nyskapende finansieringsmekanisme som gir Jordan subsidierte lån til tiltak som skal komme både flyktninger og vertslandet til gode. Jeg vil også annonsere at Norge vil videreføre den langsiktige innsatsen til utdanningssektoren i Jordan, sier statssekretær Halvorsen.

Pressekontakt: UDs pressevakt 23 95 00 02