Historisk arkiv

Presseinformasjon

Statssekretær Frølich Holte til Kingston 24.-26. juli

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Statssekretær Jens Frølich Holte deltar på 25-årsmarkeringen for Den internasjonale havbunnsmyndigheten i Kingston, Jamaica, 25. juli.

I år er det 25 år siden FNs havrettskonvensjon trådte i kraft, og med den ble også Den internasjonale havbunnsmyndigheten opprettet.

Havbunnsmyndighetens oppgave er å forvalte mineralforekomster i det internasjonale havbunnsområdet. Den viktigste oppgaven nå er utvikling av regler for mineralutvinning.

- Et regelverk for mineralutvinning på store havdyp må ta hensyn både til miljø og fordeling av ressurser. Derfor er det naturlig at Norge, med vår lange og relevante erfaring fra petroleumsvirksomhet, tar en aktiv rolle i dette arbeidet, sier statssekretær Jens Frølich Holte.

Det kommende regelverket vil legge til rette for at stater og selskap kan inngå kontrakter om å lete etter og utvinne mineraler på havbunnen.

- Møtene i Kingston gir en mulighet til å fremme bærekraftig bruk av havet, og jeg gleder meg til å delta i diskusjonene med andre involverte aktører, sier Frølich Holte.

Foruten statssekretær Frølich Holte, deltar blant andre Fijis statsminister Voreqe Bainimarama, Naurus president Baron Waqa og Jamaicas utenriksminister Kamina Johnson Smith på arrangementet.