Historisk arkiv

Presseinformasjon

Statssekretær Halvorsen til Litauen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Statssekretær Audun Halvorsen vil delta på utenriksministermøte mellom de nordisk-baltiske landene og Visegrad-gruppen i Palanga, Litauen 1. april 2019.

Siden 2013 har de fem nordiske og tre baltiske landene, NB8-landene og Visegrad-landene (Tsjekkia, Ungarn, Polen og Slovakia) hatt årlige møter på utenriksministernivå. Årets møte finner sted i Palanga, Litauen, den 1. april. Statssekretær Audun Halvorsen deltar fra Norge. 

Den sikkerhetspolitiske utviklingen etter Russlands annektering av Krim har i tillegg til aktuelle europapolitiske spørsmål preget dagsorden de siste årene. Forholdet til Russland og Ukraina står også sentralt på årets agenda. I tillegg vil spørsmål som transatlantiske forbindelser, cybersikkerhet og hybride trusler, menneskerettigheter, multilateralisme, migrasjon, klimaspørsmål og EUs framtid blir diskutert. 

- Diskusjonene på disse møtene er uformelle og relativt åpne. Dette gjør at NB8+V4-formatet egner seg godt til å ta temperaturen på saker det er ulike politiske vurderinger rundt, som migrasjon, rettsstat og demokrati, sier statssekretær Halvorsen.

Pressekontakt: UDs pressevakt, 23 95 00 02