Historisk arkiv

Presseinformasjon

Utviklingsministeren til nordisk-baltisk guvernørmøte med Verdensbanken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Verdensbanken er en av våre viktigste partnere i arbeidet med å utrydde fattigdom og bidra til inkluderende bærekraftig vekst. Jeg ser fram til å møte mine nordiske og baltiske kolleger og Verdensbankens fungerende president i Reykjavik 4. og 5. mars, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein.

På møtet vil ministrene og Verdensbankens fungerende president Kristalina Georgieva drøfte blant annet den kommende påfyllingen av Verdensbankens store fond for de fattigste landene (IDA), økende gjeldsvekst i fattige land og finansiering av tiltak mot klimaendringer. I randen av guvernørmøtet blir det også et møte med USAs kandidat til stillingen som ny president i Verdensbanken, Under Secretary for International Affairs i det amerikanske finansdepartementet, David Malpass. Arbeidet med å rekruttere ny president i banken ventes å være ferdig senest 8. april.

- For Norge er det viktig at Verdensbankens neste president forplikter seg til bankens mandat for fattigdomsbekjempelse, jevnere fordeling og bærekraftig utvikling. Verdensbanken må fortsette å være en drivkraft i multilateralt samarbeid, sier Ulstein.

Verdensbanken gir årlig over 60 milliarder dollar i rimelige, langsiktige lån til utviklingsland og framvoksende økonomier. Banken gir også gavebistand til konkrete utviklingsformål i de aller fattigste landene, hvor betalingsevnen er svak. Banken har 189 medlemsland som deler på 25 styreplasser. De nordiske og baltiske landene har en felles plass i Verdensbankens styre. Den felles styrerepresentanten er for tiden dansk. I 2017 bidro Norge med om lag 3,1 milliarder kroner til Verdensbankens arbeid med fattigdomsbekjempelse og utvikling.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg, mobil 922 19 769 (med på reisen)